Voor zomerreces meer duidelijkheid VVE

Voor het zomerreces zal meer duidelijkheid worden geschept over de invulling van zowel Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), als de toekomst van het peuterspeelzaalwerk. 


Voor 1 mei zou het ministerie van Onderwijs al hebben aangegeven hoe de regering de maatregelen voor VVE zullen zullen doorvoeren. De Kamer is echter ook bezig met de invulling van het peuterspeelzaalwerk. Staatssecretaris Sander Dekker geeft aan dat de stelselwijziging van het peuterspeelzaalwerk van invloed is op de kwaliteitsverbetering van VVE. 

In het Regeerakkoord staat opgenomen dat de taalvaardigheid van de pedagogisch medewerkers in VVE zal worden aangescherpt. Daarnaast zullen de consultatiebureaus verplicht zijn om doelgroepkinderen, kinderen met een taalachterstand, door te verwijzen.

Volgens het huidige Regeerakkoord zal de financiering van het peuterspeelzaalwerk niet meer bij de gemeenten liggen, maar onder de wet Kinderopvang vallen. Op deze manier zouden de grote verschillen tussen peuterspeelzalen in verschillende gemeenten worden verkleind.